8 tips om spieren op te bouwen en vet te verliezen [Infographic]

8 tips om spieren op te bouwen en vet te verliezen [Infographic]

8 tips om spieren op te bouwen en vet te verliezen [Infographic] 1920 1280 24-7PT

In deze blog vind je 8 tips om spieren op te bouwen en vet te verliezen. Je kan de infographic lezen of door scrollen.

 

8 tips om spieren op te bouwen en vet te verliezen

Compound oefeningen

Door grote zware oefeningen te doen, zoals de deadlift, squat en bench press, verbruik je veel energie en zet je veel spieren aan het werk. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd hebt in de sportschool.

 

Breng variatie aan

Wil je spieren opbouwen, dan is het belangrijk om te variëren. Dit geldt zowel voor je intensiteit en volume, als voor de oefeningen die je doet.

 

Werk net zo hard aan je benen als aan je bovenlijf

Bijna 70% van je spieren bevindt zich in je benen. Door squats en deadlifts te doen activeer je zelfs meer spieren, dan alleen je benen. Win-win dus.

 

Voeding is belangrijker dan trainen

In het begin zal je waarschijnlijk nog niet heel streng op je voeding hoeven te letten, maar des te gevorderder je wordt, des te belangrijker voeding wordt. Idem voor afvallen.

 

Eet meer vet dan koolhydraten

Ook wel het ketogeen dieet. Hiervoor raad ik je aan om Sam te contacten of om deze pagina te bekijken.

 

Meer calorieën eruit, dan erin

Heb jij 2.000 calorieën per dag nodig? Eet minder en je valt af, eet meer en je komt aan, simpel toch? Dit is natuurlijk heel kort door de bocht, maar over het algemeen kan je deze richtlijn aanhouden.

 

Slaap voldoende

Slaap is onwijs belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld te weinig slaapt, maar je meer cortisol aan (= stresshormoon), presteer je minder goed etc. etc. En dit is nog maar een topje van de berg betreft chronisch slaap te kort.

 

Skip tussendoortjes

Waar vroeger de motor altijd moest blijven draaien, is dit nu verandert naar ‘gewoon’ weer 3 keer op een dag eten. Op deze manier blijft je bloedsuikerspiegel stabieler en zal je minder trek ervaren door de dag heen.

 

Met welke tip ga jij aan de slag? Laat het ons weten via Instagram.