Thaise wokschotel met kip recept: makkelijk, maar lekker

Thaise wokschotel met kip recept: makkelijk, maar lekker

Thaise wokschotel met kip recept: makkelijk, maar lekker 161 240 24-7 PT

Thaise wokschotel met kip, hoe maak je het?

De ingrediënten voor de Thaise wokschotel met kip is voor 2/3 personen.thaise wokschotel met kip

  • 2 kleine kopjes rijst
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • stukje geschilde gember
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 grote kipfilet van ongeveer 250 gram
  • 3 wortels
  • 1 doosje peultjes of sugar snaps
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 paksoi
  • 1 doos champignons
  • 2 eetlepels verse koriander

Bereiding wokschotel

Zet water op voor de rijst en kook deze volgens de verpakking. Snij de knoflook, sjalotjes en gember fijn, meng deze in een kommetje samen met de vissaus en oestersaus. Snij de kipfilet in blokjes en voeg toe aan je kruiden mengsel. Laat dit marineren terwijl je de andere groentes snijd.

Snij de wortels in reepjes of blokjes en haal de puntjes van de peulen/sugarsnaps. Wok deze 2-3 minuten op hoog vuur in een eetlepel sesamolie. Snij ondertussen de courgette, paprikas, paksoi en champignons in stukjes, niet te klein. Schep de groentes uit de pan en wok de kip op hoog vuur. Wanneer deze gaar is voeg je de courgette en paprika toe. 3 minuten later de overige groenten. Snij ondertussen de koriander fijn.

Serveer de groente en kip met de gesneden koriander en serveer de rijst er apart bij. Ben je benieuwd naar een vegetarische curry recept? Klik dan op deze link.