Stop deze 5 tips in je koffer (+ saladerecept)

Stop deze 5 tips in je koffer (+ saladerecept)

Stop deze 5 tips in je koffer (+ saladerecept) 560 315 24-7PT
We komen langzaam aan allemaal weer in de vakantiestemming. Waarschijnlijk is je vakantie al gepland en kijk je er naar uit. Dit is natuurlijk leuk voor je humeur, maar minder leuk voor de lijn. Wij zien vaak dat de focus wat verslapt wanneer de vakantie in zicht komt, we komen namelijk al in de vakantiestemming en zijn gevoeliger voor al het lekkers wat voorbij komt.

5 tips om op gewicht te blijven

Om te voorkomen dat je al met een extra kilo op vakantie gaat kan het goed zijn om een doel te stellen in de aanloopfase naar je vakantie toe. Zoals bijvoorbeeld: als ik op vakantie ga, wil ik 75 kilo wegen. Of: Als ik op vakantie ga, wil ik dat ene zomerjurkje (weer) aan kunnen. Maar ook: als ik op vakantie ga, wil ik 15 push ups op mijn tenen kunnen doen. Of: als ik op vakantie ga, wil ik 5 kilometer kunnen hardlopen. De laatste twee doelen kunnen ook op je vakantie adres nog best goed van pas komen als je toch graag wat extra beweging wil.
Om je alvast op weg te helpen heb ik hier 5 tips voor je opgeschreven om op vakantie toch de juiste keuzes te kunnen maken. Je kan de tips ook via deze link downloaden als infographic >> (als je de foto houdt ingedrukt met je vinger, kan je deze downloaden en bewaren bij je afbeeldingen).
 1. Drink voldoende water

  Door de warmte zweet je meer en droog je sneller uit, het is dus belangrijk om voldoende te drinken. Daarnaast lest water je dorst beter dan suikerhoudende dranken of die heerlijke, gezond uitziende smoothies met net zo veel kilocalorieën als cola! en je spaart kilocalorieën die je ’s avonds kan gebruiken voor een lekker glas wijn of sangria 🙂

 2. Maak slim gebruik van het buffet

  Je raakt verzadigd per smaak en niet op hoe vol je maag zit. Klinkt raar? Bedenk je dat je daarom ook áltijd nog ruimte hebt voor een toetje, terwijl je eigenlijk al vol zit. Neem dus niet te veel eten op je bord, maar kies 1 of 2 producten want anders geef je je hersenen elke keer een nieuwe smaaksensatie die je moet verzadigen.

 3. Ontbijt uitgebreid

  Veel mensen nemen op vakantie alleen wat fruit als ontbijt, omdat ze op de lijn letten. Maar je kunt beter juist uitgebreid ontbijten. Je kan daar namelijk vaak op teren tot aan de late lunch. Waardoor je de drang naar taart of iets anders lekkers voorkomt. Een goed ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit een schaaltje yoghurt met fruit, 1 gekookt ei en af en toe iets lekkers van de (zoete) traktaties die er vaak staan zoals een croissantje met jam. Of bijvoorbeeld een lekker broodje met kipfilet of zalm, 2 grote scheppen roerei een glas karnemelk of een schaaltje yoghurt en wat aardbeitjes.

 4. Neem makkelijke snacks mee

  Ga op zoek naar een plaatselijke supermarkt/supermercat/supermercado en koop daar wat bananen, appels, noten en gedroogd fruit zoals pruimen, abrikozen en rozijnen. Dit is allemaal lang houdbaar en gooi je makkelijk in je strandtas. Zo kun je toch even iets eten zonder dat je je vergrijpt aan het snack en snaaiwerk verkrijgbaar bij het zwembad of op het strand.

 5. Neem een voorgerecht in plaats van een hoofdgerecht

  Je krijgt vaak een broodje en frietjes bij een restaurant, maar kies verstandig en neem een voorgerecht wat bestaat uit groente. Een kleine salade of een soep van groente staat bijna altijd op de kaart. Zo voorkom je dat je je overeet aan frites en saus bij je hoofdgerecht.

Hieronder vind je de infographic. (als je de foto houdt ingedrukt met je vinger, kan je deze downloaden en bewaren bij je afbeeldingen).

5 tips als je deze zomer op vakantie gaat

Wist je dat je mij ook altijd vragen mag stellen? Zoals bijvoorbeeld wat goede lunch opties zijn in een restaurant, of melk echt (on)gezond is, als je denkt dat je allergisch bent voor gluten of wat je mee kunt nemen op vakantie. Dat doe je door even te reageren op deze e-mail. Stel ze gerust. Ik heb trouwens nog een salade voor je.

Linzen salade

Linzen salade met feta – 2 tot 3 personen

 • 200 gram linzen (voorgekookt)
 • halve komkommer
 • 1 rode ui
 • avocado
 • 250 gram cherrytomaten
 • 75 gram fètakaas
 • twee eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • een paar blaadjes basilicum
 • zwarte peper
 • sap van een halve citroen

Hoe maak je deze salade?

 1. Snijd de avocado in kleine stukken. Besprenkel de avocado met citroensap en breng op smaak met wat zwarte peper.

 2. Snijd de rode ui fijn. Verwijder de stelen van de tomaten en snijd de tomaten daarna in kwarten.

 3. Snijd de komkommer fijn.

 4. Spoel de voorgekookte linzen goed af met koud water. Doe de linzen in een kom en meng met de rode ui, de tomaten en de komkommer. Roer nu de olijfolie en de balsamico door de salade heen. Voeg de avocado toe.

 5. Brokkel de feta over de salade heen en garneer met de basilicum blaadjes.


Eet smakelijk! Laat even weten in een reactie wat je van de salade vind. In deze blog vind je meer over ”superfoods” die je kan toevoegen aan je maaltijden >>