Voeding in relatie tot trainen: hoe belangrijk is het?

Voeding in relatie tot trainen: hoe belangrijk is het?

Voeding in relatie tot trainen: hoe belangrijk is het? 1920 1280 24-7PT

Voeding en Trainen

Steeds meer mensen zijn in de sportschool te vinden. De weg naar het ijzer is ontdekt en jong en oud ervaart de voordelen van krachttraining. De eerste paar weken zie je snel resultaat, je valt moeiteloos een paar kilo af, je houding is beter en je kracht gaat vooruit. Ik noem dat altijd de “honeymoon phase”. Maar dan, blijf je hangen op dat zelfde gewicht, groeit je spiermassa niet meer zo snel als je wil en verlies je je motivatie. En wij zijn erachter gekomen waar dat door komt en ik ga er geen doekjes om winden, het is je voeding.

Hoe belangrijk is voeding?

Wanneer je begint met trainen heeft je lichaam al aan de kleinste prikkels genoeg om vooruitgang te boeken, maar na een tijdje is dat niet meer genoeg en zul je meer moeten doen (of laten) voor het zelfde resultaat. En dat is het moment dat je toch echt met je voeding aan de slag zal moeten gaan. Het kan soms best verwarrend zijn wat je dan precies moet eten en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Paleo? If it fits your macro’s? Vegan? Wel of juist geen brood… de keuze is reuze. Maar hoe moeilijker je het maakt voor jezelf, hoe lastiger het vol te houden is.

Duurzame verandering vraagt om een rustige, overzichtelijke aanpak en dan kan het best handig zijn om voor een korte, of langere periode hulp van een expert in te schakelen. Hoe wij dat doen? Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om een voedingsadvies op maat te maken, eventueel met of zonder begeleiding, zo kort of zo lang als dat nodig is.

Voedingsadvies op maat

Het belangrijkste voordeel van een voedingsadvies op maat is dat je er zelf invulling aan kunt geven. Wat lust je graag, of wat juist niet? Wil je 6 eetmomenten, of maar 3? Heb je wisseldiensten? Allergieën? Allemaal zaken waar ik als diëtist rekening mee kan houden. En heb je vragen, kan je ze altijd stellen. Heel anders dan een voedingsadvies uit een boek of van een website.

Hoe de begeleiding is bepaal je ook zelf. Wil je af en toe een consult? Of wil je gewoon op weg geholpen worden? Wil je een stok achter de deur door 1 x per 6 weken gemeten te worden? Alles is mogelijk. En sinds kort hebben we iets nieuws, coaching volledig online. Dus eindelijk is de afstand geen obstakel meer en staat niets jouw doel nog in de weg!

Hoe verder?

Nieuwsgierig geworden naar de vele opties die er zijn? Of wil je liever zelf bepalen hoe jouw begeleiding eruit ziet? Vraag dan nu vrijblijvend informatie op, door het contactformulier in te vullen.